Hjem Nyheder
Nyheder
Mød mig på Frilandsmuseet PDF Udskriv Email
Skrevet af Michael Ejstrup   
Torsdag, 08 Januar 2009 21:35

Nu kan du også møde Michael Ejstrup på Frilandsmuseet. Her kædes tidligere dialekter sammen med formidling om tidligere århundreders bondekultur i Danmark. Senest har Michael Ejstrup lavet rundvisninger i julemåneden på Frilandsmuseet. Der var mange tusinde voksne og børn, der i weekenderne 6.-7. og 13.-14. december 2008 besøgte Frilandsmuseet og blandt andet lyttede til dialekter.


Du kan møde Michael Ejstrup på Frilandsmuseet igen i sommeren 2009, hvor der igen vil være aktiviteter og spændende formidling om vores kulturarv, hvor danske dialekter kædes sammen med historiens vingesus.
 
Kom og lyt - entreen er gratis!

Mange hilsner
ME

Bageovn fra Hedegården i Kølvrå på Karup hede. Måske fyrer Michael Ejstrup ovnen op til bagning i sommeren 2009.

Hent billede i stort format.

Julearrangementet 2008 i den store gård fra Lundager på Vestfyn. Julemaden er på bordet i stuen, og nissen har lige smidt halm i hovedet på børnene.

Hent billede i stort format.

Læs mere om Frilandsmuseet:
http://www.frilandsmuseet.dk/sw4703.asp

LAST_UPDATED2
 
Portræt i Dagbladet Ringkøbing-Skjern PDF Udskriv Email
Skrevet af Michael Ejstrup   
Fredag, 02 Januar 2009 22:28
Læs en portræt artikel bragt i Dagbladet Ringkøbing-Skjern den 29. december 2008. hvor Michael Ejstrup blandt andet fortæller om sin første dansklærerinde, fru Bergholdt, der påtalte det som noget grimt, når børne talte vestjysk i skolen. Læs hele artiklen.
LAST_UPDATED2
 
Vi kendes stadig på sproget PDF Udskriv Email
Skrevet af Michael Ejstrup   
Søndag, 26 Oktober 2008 17:43
Læs en artikel om danske talesprog, som også i 2008 er forskellige overalt i Danmark i Kristligt Dagblad. Sproget er med til at skabe vores identitet, og vi taler stadig dialekt. Ligesom vi altid har gjort det. Dialekternes nekrolog har været skrevet så ofte, at de uden tvivl får et lang og sikkert liv.
 
Mange hilsner
ME
 
Tilbagemelding på Kulturnatten '08 i København PDF Udskriv Email
Skrevet af Michael Ejstrup   
Mandag, 13 Oktober 2008 19:15

Efter at have holdt foredraget "Forstår du hvad jeg si'r" i Videnskabsministeriet fredag den 10. oktober 2008, har jeg modtaget nedenstående tilbagemelding:

"Hej Michael.
Jeg vil bare lige give en positiv anerkendelse med på vejen, da jeg var så heldig at deltage i et af dine foredrag i går i forbindelse med Kulturnatten, Kbh.

Det var en fornøjelse, som en afveksling til de grå universitetsvægge, at høre dit foredrag. Det er utroligt, hvad god formidling kan gøre ved et emne.

Det var også nogle interessante pointer, du trak frem, som jeg allerede har videreformidlet til min omgangskreds, som vist er trætte af at høre om dit dialekt foredrag i går:-)

Ja, det var bare egentlig bare en positiv anerkendelse, jeg ville give videre - det skal der jo også være plads til en gang imellem.

God arbejdslyst med projektet.

Mvh
Anne Grave"

Jeg vil gerne takke mange gange for den fornemme anerkendelse.

Mange hilsner
Michael

LAST_UPDATED2
 
Indslag på DR Update PDF Udskriv Email
Skrevet af Michael Ejstrup   
Lørdag, 27 September 2008 11:00

Kære alle
 
Jeg var på dr-Update i går (26. september 2008) i forbindelse med, at det var europæisk sprogdag; der var blandt andet fokus på de små sprog; og så synes dr (den gode gamle dampradio), at jeg skulle sige noget om danske dialekter blandt sammen med Dronningen og vores tidligere formand for Folketinget, hr. Mejdahl. Det er første gang, jeg har været på sammen med så fine folk.
 
Man kan stadig se indslaget (fra i går den 26/9) på dr Update på følgende link http://www.dr.dk/nettv/update.
 
I højre side er der en menu, hvor man kan rulle nedad og indslaget ligger der stadig (men nok ikke så længe endnu). Titlen er: Dialekterne lever; og billedet er et sæt læber :-)
 
Mange hilsner
Michael

LAST_UPDATED2
 
Flere artikler...
« FørsteForrige12345NæsteSidste »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Copyright 2008