Hjem Nyheder Ansættelse ved Journalisthøjskolen
Ansættelse ved Journalisthøjskolen PDF Udskriv Email
Skrevet af Michael Ejstrup   
Onsdag, 30 December 2009 13:00

Journalisthøjskolen ansætter fra den 1. januar 2010 Michael Ejstrup som forsker i journalistisk sprog, og han forklarer i forbindelse med sin ansættelse på Journalisthøjskolen, at danskere i dag mangler velvilje over for sproglig mangfoldighed! Der er en tendens til, at vi kun accepterer én måde at tale dansk på, men når vi strømliner sproget, så er konsekvensen, at vi fravælger vigtige stemmer, som dermed ikke bliver hørt.

Michael Ejstrup skal forske og undervise i journalistisk sprog. Han er cand. mag i lingvistik fra Københavns og Lunds Universiteter og ph.d. fra Syddansk Universitet. “Sproget er et af journalisternes allervigtigste redskaber, og jo større forståelse de studerende har for sprog og alle de mekanismer og finurligheder, der gemmer sig i det, jo bedre bliver de til at formidle klart, præcist og passende“ forklarer Michael Ejstrup.


Michael Ejstrup er ofte på farten rundt i Danmark, og han er altid
klar til at lytte til de nyeste trendenser inden for dialekternes
konstante udvikling.


Michael Ejstrup har tidligere været tilknyttet Syddansk Universitet som henholdsvis amanuensis, ekstern lektor og ph.d. stipendiat, hvor han har undervist i sprogvidenskab, fonetik og psykolingvistik. En af Michael Ejstrups særlige kæpheste er den sproglige mangfoldighed. Og at sproget er en levende organisme, som konstant udvikler sig og forandres.

“Det er vigtigt, at de journaliststuderende lærer at skrive korrekt, men det er også uhyre vigtigt, at de får en forståelse for, at der er mange måder at tale dansk på,“ siger Michael Ejstrup og fortsætter: “Mange nye ord, vendinger og tendenser bliver føjet til sproget i disse år, og det skal vi ikke lade os afskrække af – tværtimod. Vi skal tage det til os, bruge det og videreføre det, der virker og smide det væk, der ikke virker.“ Michael Ejstrups forskningsarbejde skal implementeres i institutionens øvrige forskning og undervisning, hvor han skal undervise de studerende i forståelse for og anvendelse af sproget.

”Vi er glade for at kunne byde Michael Ejstrup velkommen på skolen” slutter rektor, Anne-Marie Dohm.

LAST_UPDATED2
 
Copyright 2008