Hjem Om dialekt.me
Om dialekt.me

På denne side kan du læse mere om ophavsmanden til dialekt.me - ph.d. stipendiant Michael Estrup.

Du kan osse læse mere om idéen med dialekt.me, og hvem den henvender sig til.

  • Hvem redigerer dialekt.me?
  • Hvorfor har jeg lavet dialekt.me?
  • Hvem henvender dialekt.me sig til?
  • Må man kopiere indholdet fra hjemmesiden?

Hvem redigerer dialekt.me?

Michael der står for redigering, opsætning, valg og fravalg af sidens indhold. Dermed er det også ham, der har det redaktionelle ansvar.

Mange andre bidrager hele tiden til at gøre dialekt.me til et oplysende og moderne forum for alle, der er interesseret i forkningens seneste resultater om danske talesprog og deres mange forskelligheder. Dialekterne lever til stor fornøjelse for os alle sammen hver eneste dag. Folketingets politikere, formidlerne af dansk humor, reklamerne og ikke mindst alle de helt almindelige mennesker på gaden leverer konstant eksemplerne på, at dialekterne trives og har det godt.

Hvorfor har jeg lavet dialekt.me?

Jeg vil gerne bidrage til at give dialekterne i Danmark en større og bedre plads; og jeg vil gerne bidrage til, at vi får større mulighed for at kende dialekter Danmark.

Samtidig vil jeg gerne bidrage til, at vi få bedre vaner for at forstå og acceptere vores forskellige talesprog. Især vil jeg gerne bidrage til at skabe større forståelse for, at dem, der taler dialekterne, skal have ligestilling. Vi skal høre, hvad vi siger. Vi skal vænne os til at lytte til dialekter uden fordomme. Forskellighed og variation er afgørende for, at både mennesker, dyr og planter trives. Også sproglig forskellighed og variation.

Derfor vil jeg gerne videregive og formidle forskningsbaseret viden om danskere og deres sprog!

Sproglig variation findes alle steder, hvor der findes sprog. Og sprog findes alle steder, hvor der findes mennesker. Vi gør det altså alle sammen hele tiden. Vi taler dialekt.

På dialekt.me vil jeg præsentere min nyeste forskning i, hvordan vi taler i forskellige egne af Danmark anno 2008. Inklusiv den variation, der er heri i forhold til alder, situation og meget mere.

Det er meningen, at dialekt.me skal give oplysning om, hvordan vi rent faktisk taler i forskellige egne i Danmark. Det er meningen, at brugerne af hjemmesiden skal få nogle spændende oplevelser og genhør med forskellige talesprog. Det er meningen, at dialekt.me skal give anledning til eftertanke og træning i at forstå, dem der ikke taler helt lige som, man nu selv gør. Det er osse meningen, at der skal komme smil på læberne og fornøjelige grin, når man pludselig opdager, at man jo sagtens kan forstå dem fra den anden ende af landet, når altså vil og øver sig lidt.

Sproget er en levende organisme, det bruges, det slides, og det forandrer sig konstant. Sådan er det, og sådan har det altid været. Ingen taler som sine bedsteforældre. Det er der aldig nogen, der har gjort. Ikke ret mange i hvert fald!

Variation, forskelighed og forandring er sundt for sproget. Det lever.

Hvem henvender dialekt.me sig til?

  • Undervisere og formidlere
  • Elever og studerende i såvel folkeskoler, gymnasier som på universiteterne
  • Pædagoger og lærerer, som har dansk sprog som særlig formidlingsopgave
  • Journalister, som formidler og bruger dansk talesprog
  • Tale- og hørepædagoger
  • Kort sagt alle sproginteresserede i hver en egn af Danmark.

Må man kopiere indholdet fra hjemmesiden?

Det er IKKE tilladt at kopiere indhold (hverken tekst eller illustrationer/billeder) fra siden, uden skriftlig tilladelse fra Michael Ejstrup.

Misbrug vil blive retsforfulgt!

 
Copyright 2008